Sıvı Aynalı Teleskoplar - Doğru, S. Serkan; Şenyüz, Tunç (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Bu çalışmada, adındanTürkiye’de çok bahsedilmeyen sıvı aynalı teleskoplar tanıtılmaktadır. Bilinen optik aynalarla çok büyük çaplı bir teleskop yapmanın maliyeti oldukça yüksektir. Sıvı aynalı teleskoplar ise maliyetleri bakımından diğer optik teleskoplardan daha ucuza mal edilebilirler. Ancak onların zenit noktası teleskobu olmaları, yapılabilecek astronomik çalışmaları oldukça sınırlandırmaktadır. Bu çalışmada sıvı aynalı teleskopların tanıtılmasının yanında, onların yapım teknikleri, kullanım amaçları ve bilinen diğer optik teleskoplara göre avantaj ve dezavantajları incelenmiştir.
Keywords: Teleskoplar; Sıvı Aynalı Teleskop; Optik Teleskop; Telescopes; Liquid Mirror Telescope; Optical Telescopes