Browsing Beslenme ve Diyetetik / Nutrition and Dietetics by Title
Now showing items 3-19 of 19
-
Çocuklarda Seçici Yeme ve Risk Faktörleri
(2018-12-03)Seçici yeme, çocukluk döneminde yaygın olarak görülen beslenme sorunlarından biridir. Çeşitli yeme davranışlarının bileşiminden oluşmakta olup, hem alışılmış, hem de yeni besinlerin reddedilmesi, güçlü besin tercihleri ile ... -
Ergenler İçin Aile Yemekleri Ölçeği'nin Geliştirilmesi
(2019-04)Giriş: Aile yemekleri, aynı evde yaşayan aile fertlerinin çoğu veya tamamı ile aynı yerde ve aynı anda yenilen yemekler şeklinde tanımlanmaktadır. Birlikte yemek yeme eylemi aile hayatında merkezi bir noktadır. Ailenin, ... -
Evaluation of Nutritional Status in Relation with Oral and Dental Health of Patient in Geriatric Outpatient Clinic
(2019-04)Background: The deterioration of oral and dental health in elderly may make them more susceptible to malnutrition by affecting their ability to chew along with taste perception, swallowing capacity and nutrient intake. The ... -
Fonksiyonel Bir Besin Olarak Turunçgiller ve Metabolik Sendrom
(2017-01-18)Temel besleyici özelliklerinin yanında vücutta gösterdiği bir veya birden fazla yararlı hedef fonksiyon ile hastalık riskini azaltıp iyi hal ve sağlığı geliştirici etki gösterebilen, günlük beslenme planı içerisinde yer ... -
Fonksiyonel Bir Besin Olarak Turunçgiller ve Metabolik Sendrom İlişkisi
(2017)Temel besleyici özelliklerinin yanında vücutta gösterdiği bir veya birden fazla yararlı hedef fonksiyon ile hastalık riskini azaltıp iyi hal ve sağlığı geliştirici etki gösterebilen, günlük beslenme planı içerisinde yer ... -
Geriatri hastalarında yaşlanma anoreksisi ve ilişkili faktörlerin değerlendirilmesi
(2019-11)Giriş ve Amaç: Yaşlılıkta yiyecek aliminin veya iştahın azalması ile tanımlanan yaşlanma anoreksisi, geriatrik popülasyonda malniitrisyon, kırılganlık, sarkopeni ve mortalite gibi olumsuz sağlık sonuçlarına neden olabilecek ... -
High hydrostatic pressure induced changes on palm stearin emulsions
(Elsevier Sci Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford Ox5 1Gb, Oxon, England, 2018-07)Emulsions are thermodynamically unstable systems formed through blending of two immiscible fluids. Recent studies have shown that High Hydrostatic Pressure (HHP) can initiate or accelerate lipid crystallization in emulsions. ... -
Kalsiyum Mineralinin Obezite Üzerine Etkisi
(2019-10)Amaç: Bu çalışma, yarım yağlı ve tam yağlı süt ürünleri ile zenginleştirilmiş zayıflama diyetlerinin, obez bireylerde ağırlık kaybı, bel-kalça çevresi, vücut yağı oranı ve yağsız vücut kitlesindeki değişiklikleri saptamak ... -
Molecular Identification of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157: H7 Isolated from Fresh Kashar Cheese and Milk Creme
(2019-01-07)In this study, it is aimed to analyze the risk factors related to Listeria monocytogenes and Esherichia coli O157:H7 monitoring in fresh kashar cheese and milk creme in the province of Istanbul. It has 100 pieces of fresh ... -
Nutritional Long-Term Complications After MBS and Solutions
(2019-10)Although bariatric surgery positively affects the general health status of the obese individual, it may make the individual susceptible to serious nutritional deficiencies. Inadequate energy intake after surgery, rapid ... -
Protein: Whey Protein
(2019-10)Postoperatif dönemde hastalar protein eksikliği ve yağsız vücut kütlesi kaybı riski ile karşı karşıyadır. Bariatrik cerrahiyi daha güvenli bir prosedür haline getirmek için, beslenme yetersizliği riskinin azaltılması ... -
Serebral Palsy’de Beslenme Tedavisi
(2019-03-20) -
The relationship between orthorexia nervosa and body composition in female students of the nutrition and dietetics department
(Springer International Publishing, 2018-08-29)This study was carried out to determine the relationship between orthorexia nervosa (ON) and eating disorder and body composition, class level, and place of residence in university students from the Department of Nutrition ... -
Üniversitesi Öğrencilerinin Kafein Tüketiminin Değerlendirilmesi
(2019-10-10)Amaç: Bu çalışma üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları, antropometrik ölçümleri ve günlük ortalama kafein alimim değerlendirmek amacıyla planlanmıştır. Yöntem: Çalışma İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık ...