Bu bölümdeki koleksiyonlar

Güncel Gönderiler

  • Çocuklarda Seçici Yeme ve Risk Faktörleri 

    Kermen, Seda; Aktaç, Şule (2018-12-03)
    Seçici yeme, çocukluk döneminde yaygın olarak görülen beslenme sorunlarından biridir. Çeşitli yeme davranışlarının bileşiminden oluşmakta olup, hem alışılmış, hem de yeni besinlerin reddedilmesi, güçlü besin tercihleri ile ...
  • Fonksiyonel bir besin olarak turunçgiller ve metabolik sendrom 

    Cin, Pelin; Gezer, Ceren (2017-01-18)
    Temel besleyici özelliklerinin yanında vücutta gösterdiği bir veya birden fazla yararlı hedef fonksiyon ile hastalık riskini azaltıp iyi hal ve sağlığı geliştirici etki gösterebilen, günlük beslenme planı içerisinde yer ...
  • The relationship between orthorexia nervosa and body composition in female students of the nutrition and dietetics department 

    Agopyan, Ani; Kenger, Emre Batuhan; Kermen, Seda; Ülker, Mutlu Tuçe; Uzsoy, Mustafa Ataberk; Küçük Yetkin, Meral (Springer International Publishing, 2018-08-29)
    This study was carried out to determine the relationship between orthorexia nervosa (ON) and eating disorder and body composition, class level, and place of residence in university students from the Department of Nutrition ...
  • High hydrostatic pressure induced changes on palm stearin emulsions 

    Sevdin, Sezen; Özel, Barış; Yücel, Umut; Öztop, Mecit Halil (Elsevier Sci Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford Ox5 1Gb, Oxon, England, 2018-07)
    Emulsions are thermodynamically unstable systems formed through blending of two immiscible fluids. Recent studies have shown that High Hydrostatic Pressure (HHP) can initiate or accelerate lipid crystallization in emulsions. ...